Alt om Bøgehækken: Find Tips, Tricks og Din Pris.

Bøgehæk i en have. Find din bøgehæk pris. Bøgehæk kan være et godt valg, når man skal vælge hæk.

Indhold

Bøgehække er kendt for deres tætte vækst og smukke løv. Hvis du overvejer at plante en ny bøgehæk og spekulerer på, hvad en bøgehæk pris kunne være, eller simpelthen ønsker råd om vedligeholdelse, er du kommet til det rette sted.

Læs videre, og find også vores praktiske prisberegner, der vil hjælpe dig.

Hvad Er En Bøgehæk?

Bøgehække er en naturlig barriere skabt af bøgetræer, kendt for sin tæthed og skiftende blade, der varierer fra lysgrøn om foråret til rustbrun om efteråret. Selvom Bøgehækkens blade visner om efteråret, vil mange af bladende forblive på hækken indtil foråret, hvor de nye blade vil begynde at vokse. Bøgehækken giver altså en vis grad af privatliv hele året rundt, selvom Er du mere interesseret i en hæk, der forbliver grøn året rundt, kan du læse mere om thujahækken på vores side.

Bøgehæk og dets blade i det sene efterår. Bladene bliver brune og flotte
Bøgehækken i det sene efterår.

Hvornår Planter Man Bøgehæk?

Plant bøgehækken i efteråret, især fra midten af oktober til slutningen af november er ideelt for de fleste bøgehækplanter. På dette tidspunkt er jorden ofte stadig tilstrækkeligt varm fra sommerens sol, samtidig med at den er fugtet af efterårsregnen, hvilket skaber ideelle forhold for rødderne til at etablere sig hurtigt. Du sikrer på denne måde en sund og robust vækst.

Det præcis tidspunkt afhænger af typen af bøgehækplante, du har valgt. For der er nogle vigtige særskilte overvejelser baseret på plantens type.

Hvornår Planter Man Bøgehækplanter med Klump?

Plant bøgehækplanter med klump i september-oktober, hvor jorden stadig er varm, og planterne kan etablere sig før vinterens kulde sætter ind.

Hvornår Planter Man Barroedede Bøgehækplanter?

Plant barroedede bøgehækplanter mellem løvfald i efteråret og løvspring i foråret. Barroedede bøgehækplanter levers uden jord omkring rødderne. I dinne tid mellem løvfald og løvspring er planterne i en hvileperiode, hivlket reducerer stress og giver dem en bedre chance for at trives, når de først er plantet.

Kan Man Plante Bøgehæk i Foråret?

At plante din bøgehæk i foråret er en mulighed, især fra slutningen af februar til begyndelsen af april. Med forårsplantning skal man dog være opmærksom på, at jorden kan være for våd eller for kold i nogle regioner, hvilket kan forsinke etableringen.

Hvordan Planter Man Bøgehæk?

Man planter en bøgehæk ved at forberede jorden, grave en rende og tilføje kompost. Sæt planterne med 30-40 cm mellemrum, dæk rødderne med jord, og vand godt. Klip regelmæssigt for en tæt vækst. Det er måske dog nemmere sagt en gjort, så vi har både lavet en infografik og en trin-for-trin guide til, hvordan du planter din bøgehæk. 

Guide til plantning af bøgehæk. Infografik, der viser, hvordan du planter en bøgehæk.

Det er vigtigt at skabe det optimale miljø for din nye bøgehæk, så den kan trives og vokse til sin fulde potentiale.

Forberedelse af Jorden

  1. Grav en rende eller et hul: Forbered jorden ved først at grave en rende eller hul, der er omkring 50 cm bredt og 30-40 cm dybt. Ideelt set skal det være dobbelt så stort som plantens rodnet for at give rødderne tilstrækkelig plads til at brede sig uden hindringer.
  2. Jordforbedring: Bland den udgravede jord med kompost. Komposten forbedrer jordens dræningsevne og tilføjer essentielle næringsstoffer, hvilket fremmer plantens vækst.
  3. Fugt rødderne: Inden selve udplantningen er det vigtigt at sikre, at planternes rødder holdes fugtige. Dette forbereder rødderne på at vokse i den nye jord og forhindrer dem i at tørre ud, hvilket kan skade planten.

Plantningsprocessen

  1. Forbered renden eller hullet: Før du placerer planten, fyld hullet op med vand og lad det sive ned. Dette sikrer, at rødderne får tilstrækkelig fugt lige fra starten.
  2. Placering af planten: Placer bøgehækplanten i renden eller hullet, så den står niveau med jorden. Sørg for, at planterne er placeret med en afstand på omkring 30 cm mellem hver plante. Dette giver tilstrækkelig plads for hver plante til at vokse og danne en tæt hæk.
  3. Tilføj jord og komprimer: Fyld jorden omkring rødderne, og giv jorden et let tryk med din flad hånd, så den kommer i kontakt med rødderne. Det er vigtigt ikke at trykke for hårdt, da de friske rødder skal kunne bevæge sig gennem jorden.
  4. Vanding: Vand grundigt umiddelbart efter plantning. Det er essentielt at fortsætte med regelmæssig vanding gennem de første par uger, især hvis vejret er tørt.

Efterplantningspleje

  1. Beskyttelse: I de første par uger efter plantning kan din bøgehæk være sårbar. Det kan være nyttigt at beskytte den mod elementer som stærk vind eller skadedyr. Brug netting eller anden egnet afskærmning for at sikre, at din hæk får den bedst mulige start.

Hvornår Klipper Man Bøgehæk?

Klip din bøgehæk sidst på sommeren, da dette giver hækken tid til at hele før vinteren. Vil du at klippe din bøgehæk 2 gange om året, kan du klippe den ca. start juni og engang i august. Undgå dog en for sen klipning, da det kan gøre hækken sårbar overfor frost.

Bøgehæk Pris: Hvad kan du forvente?

Bøgehæk pris koster generelt mellem 10 og 50 kr. pr. plante. Prisen variere afhængigt af flere faktorer som størrelse, kvalitet og hvor du køber dem. Beregn prisen for bøgehæk i din have med vores bøgehæk prisberegner. I bøgehæk prisberegneren skal du indtaste antallet af “Bøgehæk planter” du har brug for, og vores beregner vil give dig et skøn over den samlede pris.

Beregn Pris På Bøgehæk

Prisen på bøgehæk kan du finde ved at bruge vores prisberegner nedenunder.

Two columns
Vertical
Horizontal
Beregn Pris for Bøgehæk i Din Have
Summary
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

Dette tilbud er baseret på et nuværende 45% tilbud hos Plantetorvet.dkBesøg deres side og undersøg sagen nærmere. 

Ønsker du flere tips og tricks til pasning af din hæk, kan du udforske vores blog.