Ligusterhæk Pris | Hvor Får Du Mest For Pengene?

En flot grøn ligusterhæk. Find din ligusterhæk pris i denne artikel.

Indhold

Er du på udkig efter en ligusterhæk til din have, men usikker på, hvor du får den bedste kvalitet uden at sprænge budgettet? Du er ikke alene i din søgen. Mange haveejere vil gerne finde den bedste værdi for pengene, første gang de køber. I denne guide sammenligner vi ligusterhæk priser fra forskellige leverandører, så du kan træffe et velinformeret valg. Leder du i stedet efter bøgehæk, så kan du finde den bedste bøgepris her.

Hvorfor Ligusterhæk?

Ligusterhækken er værdsat for sin robusthed og alsidighed. Den har ifølge statsuniversiteterne i Connecticut og North Carolina hurtig vækst, hvilket betyder, at du ikke behøver at vente længe for at se dens grønne blade danne en naturlig skærm til din have. 

Samtidig er denne hæk særdeles tilpasningsdygtig og trives i varierende lysforhold. Ifølge statsuniversitet i North Carolina trives den både i områder med fuldsol (6+ timers direkte solskin), men den trives også i delvis skygge (2-6 timers direkte solskin). Dette gør den ideel for næsten enhver haveplacering.

Selvom ligusterhækken er alsidig og kan klare lidt af hver, så trives den bedst i jord, der ikke er for våd ifølge Gardenia

Sørg derfor for god dræning, så du sikrer, at den vokser godt, og du undgår at hækken bliver oversvømmet. Det er især vigtigt i områder med meget ler i jorden eller steder, der nemt bliver oversvømmet.

En grøn ligusterhæk.

Ligusterhækken er især kendt og valgt for dens tæthed. Ikke alene giver den et visuelt tiltalende udtryk, men dens kompakte vækst skaber også et privat rum, beskyttende mod nysgerrige øjne. 

Samtidig er ligusterhækken let at vedligeholde. Med blot en smule beskæring, kan du opretholde dens form og tæthed, hvilket sikrer, at den forbliver pæn og funktionel år efter år. 

For den danske haveejer, der ønsker en pålidelig, men samtidig smuk hæk, er ligusterhækken et oplagt valg. 

Ligusterhæk om vinteren

Ligusterhækken kan kategoriseres som semi-stedsegrøn ifølge statsuniversitetet i North Carolina. Dette betyder, at mens mange planter mister alle deres blade i de koldere måneder, vil en ligusterhæk ofte beholde en stor del af sine blade, hvilket giver en vis grad af grønt og privatliv, selv i vintermånederne. 

En ligusterhæk med sne på. Liguster er semi stedsegrøn, og mister derfor ikke alle bladene om vinteren nødvendigvis

Først når vinteren er meget hård, vil en ligusterhæk miste alle dens blade. Ønsker du i stedet en stedsegrøn hæktype, så er thuja-hækken perfekt til dig, da den forbliver grøn hele året!

Ligusterhæk eller Bøgehæk: Hvad skal jeg vælge?

Ligusterhæk eller bøgehæk, hvilken skal man vælge

Ligusterhæk er kendt for sin hurtige vækst og evne til at forblive semi-stedsegrøn gennem vinteren. Den trives i forskellige forhold og kræver regelmæssig beskæring. Dog kan dens bær være giftige.

Bøgehæk, derimod, vokser langsommere men tilbyder en tæt skærm med blade, der skifter til en rusten brun om efteråret. Den kræver godt drænet jord og mindre beskæring sammenlignet med liguster. Læs mere om bøgehækken her.

Vælg ligusterhæk hvis du ønsker en hurtigvoksende hæk, der tilbyder grønt (næsten) året rundt og kan tilpasse sig forskellige lysforhold. 

Vælg bøgehæk hvis du prioriterer en tæt skærm, smukke efterårsfarver, og er villig til at vente på dens langsommere vækst.

Hvornår planter man ligusterhæk?

En ligusterhæk i solskin.

Plant din ligusterhæk enten om foråret eller om efteråret. Timingen af plantningen kan spille en kritisk rolle i, hvordan din hæk udvikler sig. Her er en guide til den ideelle plantningstid for ligusterhæk:

  • Forår: Det tidlige forår, lige efter den sidste frost, er en fremragende tid at plante ligusterhæk. Jorden begynder at tø op, og de stigende temperaturer skaber de ideelle betingelser for rodvækst. Plantning i foråret giver også hækken en hel vækstsæson til at etablere sig inden vinteren.

  • Efterår: Mens foråret er den mest almindelige tid at plante, er det tidlige efterår også en god tid. Jorden er stadig varm fra sommeren, hvilket kan hjælpe med rodudvikling. Plantning i efteråret betyder dog, at hækken kun har en kort periode til at etablere sig, før vinteren sætter ind. Men den kølige og fugtige vejrtype kan også støtte i at minimere transplantationsschock.

  • Undgå Sommertid: Selvom det er muligt at plante ligusterhæk om sommeren, er det ikke den ideelle tid. Sommerens varme kan stressede nyplantede hække, især hvis der er tørkeforhold. Hvis du vælger at plante i sommeren, skal du sørge for rigelig vanding.

  • Undgå Vinter: Det er bedst at undgå plantning midt om vinteren, især hvis jorden er frossen. Rodsystemet har svært ved at etablere sig i den kolde jord, hvilket kan hæmme hækkens overordnede vækst og sundhed.

Tip: Uanset hvornår du vælger at plante din ligusterhæk, er det vigtigt at forberede jorden korrekt og sikre, at hækken får tilstrækkelig vand, især i de første par uger efter plantning. Dette vil hjælpe hækken med at etablere sig hurtigt og trives i de kommende år.

Sammenligning af Ligusterhæk Priser - Stiklinger

Er du på udkig efter stiklinger, eller en lille ligusterhæk, så har vi researchet og sammenlignet priserne på stiklinger fra nogle af de mest populære leverandører af ligusterhække:

LeverandørPris pr. plante*LeveringstidKundeanmeldelser**Hjemmeside
PlanteCenter Fyn13,95 - 36,95 kr.2-4 dage★★★★★ = 4,5Besøg
Plantetorvet.dk9,95 - 24,95 kr.2-4 hverdage★★★★★ = 4,5Besøg
Billigst
Jespersplanteskole14 - 37 kr.Op til 6 dage★★★★☆ = 4,3Besøg
Danskhusoghaveservice13 - 21,45 kr.Indenfor 5 hverdage★★★☆☆ = 3,4Besøg

*Prisen er et interval, da prisen afhænger af størrelsen på stiklingerne.
**Kundeanmelderser er baseret på virksomhedens Trustpilot-anmeldelser.

Sammenligning af Ligusterhæk Priser - Færdighække

Ventetid er træls, det forstå vi godt. Hvis du bare vil have din hæk nu og ikke gider vente, så har vi kigget på, hvad en færdig ligusterhæk koster hos de forskellige forhandlere, så du kan sikre dig den bedste pris:

LeverandørPris pr. meter*LeveringstidKundeanmeldelser**Hjemmeside
PlanteCenter Fyn1.199 - 1.299 kr.2-4 dage★★★★★ = 4,5Besøg
Plantetorvet.dk625 - 1000 kr.2-4 hverdage★★★★★ = 4,5Besøg
Billigst
Jespersplanteskole660 - 1.515 kr.Op til 6 dage★★★★☆ = 4,3Besøg
Danskhusoghaveservice630 - 1.090 kr.Indenfor 5 hverdage★★★☆☆ = 3,4Besøg

*Priserne er et interval, da prisen afhænger af størrelsen på færdighækken.
**Kundeanmelderser er baseret på virksomhedens Trustpilot-anmeldelser.

Tips til Valg af Ligusterhæk

Størrelse: Overvej om du ønsker en hurtigt voksende hæk fra starten eller om du har tålmodighed til at vente på, at stiklinger vokser sig store.

Placering: Liguster trives i de fleste typer af jord, men det kan være en god idé at tjekke jordens kvalitet inden plantning.

Vedligehold: Overvej hvor meget tid du vil bruge på vedligeholdelse. Liguster kræver beskæring, men nogle sorter kan kræve mere pleje end andre.

Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)

Typisk anbefales det at beskære ligusterhæk mindst én gang om året, men for en tættere hæk kan det gøres to gange om året, forår og slutningen af sommeren.

Tidligt forår eller tidligt efterår er ideelle, da jorden har den rette fugtighed og temperatur.

For de fleste ligusterhække anbefales det at plante dem i en dybde på omkring 30-40 cm.

Ja, liguster er kendt for sin evne til at trives både i sol og skygge.

Plante Paradis bruger kun højkvalitetskilder, herunder fagfællebedømte studier, til at understøtte fakta i vores artikler. Vi vægter først og fremmest danske kilder, men benytter også engelsksprogede kilder, når det er nødvendigt.

  1.  https://plantdatabase.uconn.edu/detail.php?pid=255
  2.  https://plants.ces.ncsu.edu/plants/ligustrum-vulgare/
  3.  https://www.gardenia.net/plant/ligustrum-vulgare